ZÁKON PŘITAŽLIVOSTI

08.07.2011 23:07

Jednoho dne mi člověk, s kterým jsem mluvila maximálně 5 minut a kterého vůbec neznám, dal knihu, která mi mění život před očima. Je to úžasná kniha Zákon přitažlivosti od Ester a Jerry Hicksových.

Chci se s Vámi podělit o pár slov z této knihy:

První zákon přitažlivosti říká: To, co je podobné, se přitahuje. Přestože to vypadá velmi jednoduše, definuje nejmocnější zákon ve vesmíru - zákon, který působí stále a na všechno. Neexistuje nic, co by tímto mocným zákonem nebylo ovlivňováno.

Druhý zákon, věda záměrného tvoření, říká: To, na co myslím, a to, čemu věřím nebo co očekávám - existuje. Krátce řečeno, stane se to, na co myslíte, ať chcete, nebo nechcete. Věda záměrného tvoření spočívá v cíleném nasměrování myšlenek, proto pokud tyto zákony nepochopíte a nepoužíváte je cíleně,pak tvoříte mimoděk.

Třetí zákon, umění umožnit, říká: Jsem tím, kým jsem, a snažím se umožnit ostatním být tím, kým jsou. Když se snažíte umožnit ostatním být, kým jsou, dokonce i když oni se nesnaží totéž umožnit vám, pak jste poskytovatel, ale k tomuto bodu pravděpodobně nedospějete, pokud nejdříve nepochopíte, jak se vám do života dostávají lidé, okolnosti a věci.

Jenom když pochopíte, že ostatní nemohou být součástí vašeho života, pokud je nepozvete svými myšlenkami (nebo svou pozorností jim věnovanou), že okolnosti nemohou být součástí vašeho života, pokud je k sobě nepozvete svými myšlenkami (nebo jejich pozorováním), budete poskytovatelem, jakým jste chtěli být, když jste vstoupili do této formy života.

Pochopení těchto tří mocných zákonů vesmíru a jejich vědomé používání vás dovede k radostné svobodě se schopností vytvořit vlastní život přesně takový, jaký ho chcete mít. Jakmile pochopíte, že všichni lidé, okolnosti a události jsou do vašeho života přivolávány vámi, prostřednictvím vašich myšlenek, začnete žít životem, jaký jste zamýšleli, když jste se rozhodli vstoupit  do fyzického těla.

Pokud chcete pomoci, neupírejte zrak na problémy, ale na pomoc, v tom je velký rozdíl. Když hledáte řešení, cítíte pozitivní emoce - ale když pozorujete problém. cítíte negativní emoce. Ostatním můžete hodně pomoci, když vidíte, čím chtějí být, a pozvednete je prostřednictvím slov a myšlenek zaměřených k tomu, co si přejí. Ale když vidíte někoho, koho smůla srazila na dno, někoho ve velké bídě nebo s těžkou nemocí, a když s ním se soucitem a lítostí mluvíte o tom, co ho trápí, vyvolá to ve vás negativní pocity, protože k tomu přispíváte. Když s ostatními mluvíte  o tom, co víte, že si nepřejí, pomáháte jim v tvorbě špatným směrem, protože zesilujete vibrace, které přitahují nežádoucí věci.  Když vidíte, že přítel je nemocný, pokuste se představit si, že je zdravý.

Druhým nepomůžete slovy lítosti. Nepomůžete jim svým poznáním, že mají něco, co si nepřejí. Pomůžete jim tím, že sami budete jiní. Pomůžete jim silou a jasností osobního příkladu. Když jste zdraví, můžete vyvolat touhu po uzdravení. Když jste úspěšní, můžete povzbudit touhu po úspěchu. Pomozte jim příkladem. Pomozte jim tím, co máte v srdci. Druhým pomůžete, když se budete cítit dobře...

Zpět